יפן שופעת מאכלי רחוב ומאכלים ייחודים. אוכל יפני אינו רק סושי, אבל אני מאוד, אבל מאוד אוהבת סושי...
מסעדת ה"בית" שלנו בשכונה הייתה Kaiten Soshi או בשמו הנפוץ "רינג סושי" או "סושי מסתובב"
גם ביפן כמו בשאר העולם סגנון זה של סושי נחשב לפאסט פוד של הסושי, אבל איכות הדגים ומגוון המנות הוא לרוב בלתי רגיל. גם המחירים נוחים יותר לכל כיס ולכן ניתן לראות את התור הארוך מול המסעדות הפופולריות.
במסעדה שלנו, נדרשנו לפעמים לחכות כשעה , כשהתור מתקדם אט אט וכולם מחכים בסבלנות (טוב למען הכנות, כמעט כולם.. הילדים שלנו , לא...)
פה תמצאו את כל סוגי הסושי הנפוצים אבל מסעדות רבות נוטות להציע פריטים קצת יוצאי דופן או לא מסורתיים בתפריט שלהן, שלרוב לא תמצאו במסעדות סושי רשמיות יותר. זה כולל תוספות סושי כמו צלי בקר, סלט תפוחי אדמה ואפילו קציצות המבורגר מיניאטורות. בנוסף, מסעדות קייטן-סושי עשויות להציע מגוון של תוספות, החל מפריטים מסורתיים יותר כמו מרק מיסו, chawanmushi (כמו פודינג ביצה מאודה) ואדממה (שעועית סויה מלוחה), וכלה בפריטים לא מסורתיים כמו kara-age ( עוף מטוגן), צ'יפס ועוד. את המנות מורידים מהמסוע, לפי העדפת המנה וכמובן וכדאי לוודא את מחירי המנות. ברוב המסעדות תמצאו תרשים המציג את דרגות המחיר של מנות הסושי השונות - בדרך כלל המחירים מסומנים על ידי צלחות בצבעים שונים או בדוגמאות שונות המגדירות את המחיר. יש מנות שמתחילות ב 150 יין ויש שיגיעו ל 2000 יין. אגב גם מנות זולות הן מעולות בגלל איכות הדק (לדוגמא נתחי אמצ'י, שהיו נימוחים בפה.)
כמובן שאין להחזיר צלחת למסוע שכבר הורדה. "הורדתם שילמתם" J
ניתן להזמין מנות ישירות מהשף, שמכין את הסושי ומניח אותו על המסוע עם איזשהו סמן כדי לציין שמדובר בהזמנת לקוח כך שאיש אחר לא ייקח אותו בטעות. אם אינכם יושבים קרוב לשף, ניתן לסמן למארחת כדי לבצע את ההזמנה באמצעותה, או להשתמש בתפריט אלקטרוני אם מצוי במסעדה.
כשמסיימים, יש לוודא שכל צלחות הסושי מוערמות זו על זו , את החשבון המארחת תעשה בצורה ידנית או על ידי סריקה של הצלחות שמוטבעות ב קוד לפי מחיר..
את החשבון מקבלים בפתק שלוקחים אותו לקופה בחזית המסעדה. לא נהוג להשאיר טיפ. חווית הקייטן סושי מאפשרת לטעום שפע מנות שבתפריט רגיל לא בהכרח היינו מתנסים בהן.
כמה שאני מתגעגעת לסושי של יפן!!!
Comments