top of page

Takehara - littel Kyoto of Aki


מטיילים רבים בוחרים את הירושמיה כאחד היעדים בטיול אבל מתמקדים בשלושה מוקדים בלבד: פארק השלום, האי מיאג'מה וחלקם לביקור במפעל של מאזדה.

אבל לאזור יש הרבה מה להציע והייתרון שהוא פחות עמוס מתיירים מאחר שהוא נמצא מחוץ למסלולים הקלאסיים.

במרחק של שעתיים נסיעה ברכבת מהירושימה תגיעו ל Takehara (בתרגום "שדות במבוק") שיש לה היסטוריה של 350 שנה כעיר סוחרים מוכרת בייצור מלח וייצור סאקה. היא מוכרת כ "הקיוטו הקטנה של אקי" (AKI היה שמו של המחוז שהפך מאוחר יותר למחוז הירושימה) בשל אוסף המבנים ההיסטוריים שבה.





כיום ניתן למצוא בעיירה ריכוז של מבני סחר עתיקים שנשתמרו שהיו שייכים לסוחרי האזור.

הרחוב הראשי של הרובע ההיסטורי, Honmachi-dori, באורך 500 מטר, מאוכלס משני צדיו בבתים מסחריים מסורתיים, בתי סוחר ובתים עירוני מעץ המצופים בסוג של גבס אפור בהיר, חזיתות סריג ורעפי גג מחימר שרופים. (למי שביקר בגאווגואה זה בהחלט מזכיר את סגנון הבתים).

הבתים המטופחים מתוארכים לתקופת האדו (1603–1867) תקופה בה הפכה העיירה מרכז לייצור מלח ומשקפים את הצלחתם של הסוחרים שבעיר.

הסגנון המשוכלל של kawarabuki (רעפי חימר שרופים) ושל koshi (""תחרת" עץ דדקורטיבי) בחזית הבניינים היה אחת הדרכים שבהן יכלו הסוחרים המקומיים להציג את עושרם. ניתן לסווג את עיצובי ה"סורג" לשלושה סוגים ברורים: degoshi (בולט), אשר משמש לעתים קרובות בקומת הקרקע; hiragoshi (שטוח); ונוריגושי (מטויח).




לקראת סוף תקופת אדו, שיפורים בטכניקות של ה Koshi אפשרו לא רק עיצובים אנכיים אלא גם עיצובי פסים אופקיים. שני הדוגמאות המצוינות לבתי הסוחרים הם מגוריו הישנים של משפחת יושי ומשפחת מטסוסאקה.



בית משפחת יושי, שנבנה ב-1691, הוא הבית הכי ישן שנשמר עד היום בטקהארה. בעברו הוא שימש כביתו של סוחר מלח וסאקה עשיר שהפך לפקיד עירוני. המגורים שימשו כאירוח לרוזן המקומי כאשר הוא ביקר באזור.

בית משפחת מטסוסאקה נבנה בשנות ה-1820 ושופץ מחדש לחלוטין בשנת 1879.

ראי טדאסוגה היה משורר וחוקר קונפוציאני בתקופת אדו (1603–1867). ביתו הקודם נבנה בסביבות 1775. זהו דוגמה מצוינת לארכיטקטורה ולעיצוב המסורתיים של התקופה. בנכס יש שלוש בארות, מאפיין ייחודי שכן רוב המשפחות באותה תקופה חלקו באר משותפת. לכל באר הייתה מטרה אחרת. אחד שימש לעבודות בית, אחר לעסקי הצביעה בניהול המשפחה, והאחרון לקליגרפיה.


הבניין ההיסטורי סומן כנקודה היסטורית של מחוז הירושימה מכיוון שהוא קשור קשר הדוק למשפחת ראי המפוארת. הוא מכיל פריטים רבים שהשתמרו היטב מתקופת אדו.


טדאסוגה היה סבו של ראי סניו (1780–1832), חוקר, היסטוריון, אמן ומשורר קונפוציאני מוביל במחצית השנייה של תקופת אדו. סניו גדל בהירושימה והושפע מאוד מהתרבות של טקהארה. כתביו כוללים את Nihon gaishi, יצירה מרכזית על ההיסטוריה של יפן שנקראה על ידי מנהיגי שוגונת טוקוגאווה (1603–1867).


עבודתו של סניו השפיעה רבות על חוקרים והוגים בעלי דעות דומות מכל רחבי יפן, והפכה אותו לדמות היסטורית חשובה. כדי לחגוג 200 שנה להולדתו, פסל ברונזה של סניו הוקם בטקהארה.


אתר נוסף מעניין בעיירה הינו מקדש Saihoji המהווה ציון דרך מקומי וניתן לראותו ממקומות סביב טקהארה. מקדש הזן נבנה על גבעה המשקיפה על הרובע ההיסטורי. הוא נוסד במקור בעיירה סמוכה בשנת 1560. לאחר שנהרס בשריפה בשנת 1602, הוא הועבר למיקומו הנוכחי.

המקדש מפורסם בזכות פלטפורמת התצפית שלו וחומת האבן המרשימה, הדומה לזו של טירה.





ה-Fumeikaku (אולם קאנון) נבנה בשנת 1758 כדי לעגן את Juichimen Kannon (קנון בעל אחד עשרה ראשים), ביטוי של קאנון (Avalokiteshvara), הבודהיסטווה של החמלה. המרפסת ממוקמת מעל קצה האתר הקדוש, ומציעה נופים פנורמיים של כל הרובע ההיסטורי והנוף שמסביב.

בתחומי המקדש נמצא תל אסאקריזוקה, אנדרטה לשירת ההייקו של טקהארה בתקופת אדו (1603–1867).

המקדש הונצח בסרט מ-1983, Toki o kakeru shojo (הנערה שזינקה דרך הזמן), בבימויו של אובאיאשי נובוהיקו (1938–2020). סאיהוג'י הוא חלק חשוב מהנוף של העיירה וסומן כאתר מורשת עיר חשובה.


איך להגיע:

תחנת הירושימה > (אוטובוס כביש מהיר Kaguyahime-go, כ-90 דקות) > תחנת Takehara > (כ-12 דקות הליכה)

> אזור שימור נוף עירוני




Commentaires


נושאי הבלוג
בלוג-יפן למטייל העצמאי
הטיול החלומי ליפן במרחק שיחה מכם
bottom of page